YOGA!

Yoga Nidra – Yogisk sömn!

Varsågod . . . här bjuder jag på en av mina bästa texter till djup avslappning. Jag läser alltid en Yoga Nidra eller meditationstext i slutet på mina klasser. Yoga Nidra kallas även den yogiska sömnen. Det är en djupavslappning som utförs liggande mysigt nerbäddad på mattan med filt och ögonkudde för att skärma av sig från intryck. Det är en kropss-scanning av höger och vänster kroppshalva vilket gör att även hjärnan får vila.

Effekter: Återhämtning, avslappning, ökad inlärning, bättre sömn, ökad kreativitet.

Näring!!!

Vi scannar igenom hela kroppen, kroppsdel för kroppsdel.

Börja med att placera en droppe näring i höger tumme. Placera nästa droppe i pekfinger, långfinger, ringfinger och lillfinger. Låt droppen sprida ut sig över hela höger hand, över höger handled. Känn hur hela handen slappnar av. Placera nu en droppe näring i höger armbåge, axel, och höger armhåla. Placera en droppe längs höger revben, höger midja och höger höft. Känn hur droppen sprider ut sig i området där du placerar den. Droppa en droppe på höger lår, knä, vad, ankel och häl. En droppe näring sprider ut sig över höger fotsula. Placera en droppe i höger stortå, näring och närvaro i den andra tån, tredje tån, den fjärde tån och den femte tån.

Låt näringen sprida sig längs hela höger sida av kroppen……

Andas….känn hur andetaget sköljer över dig och inom dig. Känn dess ebb och flod. Följ rytmen av ditt andetag, känn hur magen hålls mjuk av dina mjuka andetag där magen går ut på en inandning och in på en utandning. Känn hur varje cell andas, och tillåt din kropp att expandera när du andas in ny energi.

Vänster sida:

Placera en droppe näring i vänster tumme. Placera en droppe i vänster pekfinger, långfinger, ringfinger och lillfinger. En droppe närvaro och näring fyller hela vänster handflata och fyller hela vänster hand. En droppe på vänster handled, armbåge och axel. Droppa en droppe i vänster armhåla, vänster revben, vänster midja och vänster höft. Fyller ut hela vänster höft. En droppe näring över vänster lår, vänster knä, vad, ankel och vänster häl. En droppe näring fyller vänster fot, placera en droppe på vänster stortå, den andra tån, den tredje tån, den fjärde tån och den femte tån. Låt den där näringen närvaron sprida sig som medicin längs hela vänster sida.

Lägg en droppe näring på bröstbenet och låt det glida bak, bak över kroppens bakre lager. En droppe över höger skulderblad och en droppe över vänster skulderblad och låter det fylla hela ryggen. En droppe över höger säte och en droppe över vänster säte och låter det fylla hela sätet. Och låter det fylla hela baksidan av kroppen och fyller upp till toppen av huvudet, en droppe näring högst upp på toppen av huvudet. En droppe näring i pannan och punkten mellan ögonbrynen, en droppe på höger öga, höger kind, höger öra, höger näsborre, vänster öga, vänster kind, vänster öra och vänster näsborre. En droppe över läppen och på översta läppen. En droppe näring på understa läppen och låt det fylla båda läpparna. En droppe på hakan rinner ner över halsen. Placerar en droppe på vänster bröst. Låt det fylla hela vänster bröst o låt det fylla hela bröstkorgen av närvaro och näring. En droppe över diafragman o en droppe i naveln. Låt det fylla hela magen, hela magen. En droppe i höger arm o en droppe i vänster arm. O låt det fylla båda armarna. Med närvaro en droppe i höger ben och en droppe i vänster ben – o låt det fylla båda benen med närvaro.

En droppe i Hjärtat och låt det fylla hela kroppen med näring och närvaro. Hela kroppen, hela kroppen, hela kroppen.

Närvaro, omtanke och ett djupt välkomnande hem i dig själv. Välkomna andetaget och låt inandningen fylla dig av en lättnad, känn hur kroppen känns lättare och lättare och lättare. En fyllig känsla av luft under vingarna. Möjligheter, lätthet och luft. Följ mjukt andningen och välkomna en känsla av tyngd och pondus och vila. Djup vila. Vila i känslan av tillräckligheten, friheten och tyngden av att bara vara i lättheten, möjligheterna, avslappningen, luften och här på jorden. Behåll känslan av dropparna. Känslan att vara lika ren och klar som morgondaggen.

Kom tillbaka till här och nu, kom försiktigt över på ena sidan för att slutligen komma upp i sittande igen. Fortsätt gärna blunda.

Namaste!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *